KIRIKKALE
24°
00:9

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale yemekleri Mudanya’da tanıtıldı 

Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale Temsilcisi Hüseyin Şipal, ‘2023 Mudanya Lezzet Şenlikleri Festivali’ne katıldı. Festivalde ünlü şef Şipal, Kırıkkale’ye özgü yemekler yaparak festivale renk kattı. 


SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Kırıkkale’nin yöresel yemeklerine dikkat çekmek amacıyla çalışma gerçekleştiren Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale Temsilcisi Hüseyin Şipa, ‘2023 Mudanya Lezzet Şenlikleri Festivali’ne katıldı. Festivalde ünlü şef Şipal, Kırıkkale’ye özgü yemekler yaparak festivale renk kattı. Geleneksel ve yöresel birçok yemeğin tanıtıldığı ve tattırıldığı festivalde Şipal, şeh Hazer Amani ve çok gezen gurme Akif Buda ile gastronomi alanında söyleşiye katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Bursa Mudanya’nın değerlerini festival ve şenliklerle yaşatmayı sürdüren Mudanya Belediyesi’nin mutfak kültürünü tanıtmak için düzenlediği Lezzet Şenliği, Mudanya Musiki Derneği TSM Korosu ile Canan ve Yahya Geylan konseriyle son buldu. Ünlü Şef HazerAmani, Göçmen Yemekleri Araştırmacısı Öğretim Görevlisi Hakan Güleç, Çok Gezen Gurme Akif Budak Mudanyalılarla birlikte oldu. 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ 
HazerAmani ve Bursa Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sezer Özdemir, Mütareke Meydanı’nda Atatürk’ün Sevdiği Yemeklerle ilgili bir workshop gerçekleştirdi. Lezzet Şenliği’nin ikinci günü akşamında sevilen sanatçı Öykü Gürman sahne aldı.  “En Lezzetli Zeytinyağlı, Tatlı ve Ot Yemeği” yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Ramazan Başan'ınmoderatörlüğündeHazerAmani, Akif Budak, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Emel Adamış ve Gazeteci - Yazar - Mutfak Araştırmacısı Nedim Atilla ile birlikte Mudanya’nın gastronomi potansiyeli ve turizme etkisini konuştu.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Yeni sanayi şehri kuruluyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de 250 adet sentetik ecza ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de binlerce öğrenci bugünü bekliyor!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

82701

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171